Урок виробничого навчання на тему: «Фламбування страв: груша фламбе»
25 жовтня у групі № 38 «Майстер ресторанного обслуговування» відбувся урок виробничого навчання на тему: «Фламбування страв: груша фламбе» під керівництвом майстра виробничого навчання Лозинської Тетяни Володимирівни.
Фламбування — спосіб приготування їжі чи, частіше, кінцевий етап приготування, що полягає в обробці страви палаючим спиртом.
В результаті страва набуває характерного смаку та аромату.
Фламбування завжди було вищим кулінарним шиком, до якого могли прибігати лише висококваліфіковані фахівці, оскільки цей прийом вельми ризикований і вимагає особливого навику.
Фламбування здійснюється при обслуговуванні споживачів біля столу, в результаті чого вони не лише мають можливість скуштувати смачну їжу, а й спостерігати за незвичайним дійством.
- Учні закріпили набуті знання, уміння та навички приготування та фламбування страв;
- вивчили технологію приготування та правила подавання фламбованих страв;
- перевірили практичні досягнення учнів при приготуванні, подаванні страв та сервіруванні столу;
- сформували готовність до оволодіння сучасними технологіями приготування страв на підприємствах ресторанного господарства.
Немає коментарів