scripts

Семінар з елементами тренінгу "Здорове харчування очима математики"

 

Як казав Гіппократ: "Здоров'я є найбільшим багатством людини"

Значною мірою воно залежить від способу життя та харчування.

До Всесвітнього дня здорового харчування та в рамках тижня математики у ДНЗ "Кременецький професійний ліцей"  викладачем Наталією Ященко було проведено семінар з елементами тренінгу "Здорове харчування очима математики".

Цікава та досить актуальна тема не залишила байдужими ні учнів, ні педагогічних працівників.

Учні презентували матеріали досліджень про основи здорового харчування, шкідливий вплив на організм людини солодощів та снеків, газованих напоїв та енергетиків, склад харчових продуктів та їх енергетичну цінність тощо. 

Семінар було організовано в поєднанні з виконанням практичних завдань, таких як визначення ІМТ, аналіз складу продукту на наявність шкідливих речовин за етикеткою та таблицею класифікації харчових додатків , розбір тарілки здорового харчування, визначення калорійності продуктів, - і все це крізь призму математики, завдяки численним розрахункам, складання математичних моделей завдань, знаходження пропорційних величин.

На завершення присутнім було запропоновано взяти участь у ритмах танцю, аби нагадати, що для підтримання гарної фізичної форми та спалювання зайвих калорій, крім здорового харчування, необхідно рухатись і вести активний спосіб життя.

Тож  раціонально підходьмо до нашого харчування і будьмо здорові!

Немає коментарів

На платформі Blogger.