scripts

Тиждень професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів»

Із 6 по 10 листопада в ДНЗ "Кременецький професійний ліцей" був проведений тиждень професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів».


     У рамках Тижня відбулося багато цікавих та пізнавальних заходів, спрямованих посилення значення професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» у молоді, перспективи розвитку та трансформації у сьогоденні автомобільного сервісу  загалом. Адже Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів – це спеціаліст, який здійснює всі види ремонту і технічного  обслуговування автомобільного  транспорту. Боротьба за продовження життя автомобілів, утримання їх у належному технічному стані, безпека роботи водіїв, надійність експлуатації — у всьому цьому велика роль належить слюсарю з ремонту колісних транспортних засобів. Розуміючи значущість  професії, яку обрали, учні взяли активну участь у проведенні запланованих заходів .

Усі охочі мали можливість стати учасниками автомобільної авторозвідки «Автомобілі знаменитостей» та інформаційного екскурсу «Найшвидші  автомобілі у світі».

Учні взяли участь у конкурсах професійної майстерності «Бути слюсарем – це круто». Тут майбутні слюсарі показували свій професіоналізм. Майстерність  учасників ще раз підтвердила високий рівень знань та вмінь, які отримують учні в ДНЗ «Кременецький професійний ліцей».

Викладач Сергій Пилипович разом з учнями 26 групи  у колі думок «Значення професії слюсар з  ремонту  колісних транспортних засобів у сучасних умовах» вирішували дискусійні питання. Учасники заходу наголосили на ролі слюсаря з ремонту автомобілів під час війни.

Естафету професійної майстерності продовжили учасники інтелектуального турніру «Що ми знаємо про автомобіль».

         А ще слюсарі мали змогу позмагатися в ерудованості, спритності та в умінні пояснити побачене, взявши участь у брейн-рингу «У світі автомобілів». Захід проводився серед учнівських груп 16, 26, 36 ,41.  Організатори використали сучасні інформаційно-комунікативні  технології, звукові та світлові сигнали, нестандартні профорієнтаційні завдання , які неабияк заставляли  задуматись юних ерудитів. Кожне питання ілюструвалося цікавим презентаційним матеріалом,  текстовими слайдами, які крок за кроком розкривали суть і специфіку професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів».

 У підсумку зазначимо, що професія «Слюсаря з ремонту  колісних транспортних засобів»  вважається престижною. У майбутньому вона збережеться, але відбудуться суттєві зміни. Та якими б не були досконалими інструменти, завжди буде потрібна людина з вправними руками.

Пишаємося кожним! Бажаємо, щоб здобута професія була для вас не тільки гарним способом заробітку, але й стала справою всього життя, що приносить вам радість, а людям – користь!

 

 

Немає коментарів

На платформі Blogger.