scripts

Навчання під час війни: чому це важливо?

1. Навчання — це той процес, який був з нами у мирний час. Тому і для підлітків це є своєрідним “острівцем стабільності та закономірності”.Авжеж, ми всі сьогодні перебуваємо у небезпеці. Однак, слід пам’ятати, що існують різні її ступені. Відповідно, якщо у нових реаліях ми у відносній безпеці, де не лунає повітряна тривога, то нам важливо триматися таких “острівців стабільності”, які можуть реалізовуватися зокрема і в рамках навчання. 

2. Всі ми буваємо дітьми лише один раз. І саме у підлітковому віці формується дуже багато hard і soft skills, а наш мозок у цей період більш гнучкий до сприйняття цих знань.   Недарма є така характеристика як нейропластичність — здатність людського мозку змінюватися та адаптуватися під дією емоцій, досвіду, нового виду діяльності, здатність мозку відновлювати втрачені зв’язки внаслідок пошкодження або у відповідь на зовнішній вплив. Саме тому варто в цей час нейропластичність спрямовувати на освоєння нових знань та навичок, якщо це є допустимим і немає більш пріоритетних потреб: забезпечення тепла, їжі чи даху над головою.

Ліцей — це не лише про здобуття знань, а й про розвиток соціально-комунікативних навичок. Ефективне навчання — це завжди про діалог.

3. Не забуваймо і про таку важливу потребу для кожної людини як спілкування, зокрема з однолітками. Саме у  підлітковому віці ми освоюємо вкрай важливу навичку, вміння комунікувати.

Оскільки всі ми живемо у суспільстві, нам дуже важливо вміти взаємодіяти, екологічно вибудовувати свої кордони та поважати кордони інших.

Немає коментарів

На платформі Blogger.