scripts

Міжнародний день людей з інвалідністю

    3 грудня, відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року.

    Генеральна Асамблея закликала держави проводити подальшу інтеграцію в життя суспільства осіб з інвалідністю. Міжнародний день інвалідів привертає увагу до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя, акцентує увагу суспільства на переваги, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій щодо інвалідів, прийнятою Генеральною Асамблеєю в 1982 році і названа Десятиліттям інвалідів.

    Наш навчальний заклад долучився до проведення заходів з нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю. Психологічною службою ліцею було проведено  інформаційно - просвітницьку годину «Бачити серцем», метою якої було розкрити зміст поняття “людей з інвалідністю”, виховати в учнів здатність бачити і розуміти відмінність іншої людини від себе, спонукати до виховання доброзичливості, чуйності, взаємоповаги, терпимості і небайдужості.

Немає коментарів

На платформі Blogger.