scripts

У Кременецький професійний ліцей завітали гості з усієї України

У Державному навчальному закладі «Кременецький професійний ліцей» проходив  семінар «Перспективи розвитку професійної освіти: моделювання мережі закладів на нові стандарти в часи трансформації»  на чолі з генеральною директоркою директорату професійної освіти Міністерства освіти та науки України Іриною Шумік, директоркою департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації Ольгою Хомою, директорів департаментів освіти і науки всіх обласних військових адміністрацій.

Семінар організовано за сприяння Міністерства освіти і науки України за участю Фонду Фінська церковна допомога в Україні (Finn Church Aid Ukraine).

Під час зустрічі розглядалися питання розвитку та модернізації професійної освіти.

Учасники семінару мали змогу ознайомитися з навчально-матеріальною базою ліцею, зокрема роботою двох навчально-практичних центрів, головним завданням яких є вдосконалення практичної підготовки кваліфікованих робітників, можливості впровадження в освітній процес новітніх виробничих технологій із застосуванням сучасного обладнання та інструментів, надання можливості педагогічним працівникам ЗП (ПТ)О проходити підвищення кваліфікації та стажування на сучасному обладнанні. Також протягом цього року у нашому освітньому закладі буде відкрито ще один НПЦ за професією «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів. Майстер з діагностики та налагодження електроустаткування автомобільних засобів. Слюсар з паливної апаратури».

Сьогодні інтерес до професійно-технічної освіти дуже великий, оскільки вже зараз маємо прогнозувати повоєнну відбудову. Для підвищення престижу професійної освіти в Україні робиться чимало, а отже, попит на неї теж зростає. Навчання на новітньому обладнанні, за сучасними стандартами, висококваліфіковані педагогічні працівники — так сьогодні можна схарактеризувати професійно-технічну освіту в Україні. Реформування цього освітнього напрямку не зупинилося, навіть попри повномасштабну війну.

В умовах воєнного стану система профтехосвіти України продовжує розвиватися, оновлюватися, вдосконалюватися. Адже саме випускники професійних закладів будуть найактивніше залучені до відбудови України в повоєнний період, стануть основним рушієм розвитку економічного потенціалу держави.

Щиро дякуємо всім учасникам заходу за приємну зустріч та спілкування.

Немає коментарів

На платформі Blogger.